poniedziałek, 28 maja 2012

Tuńczykowa II

tym razem na ostro.


Składniki:
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka kukurydzy
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
ok. 100g ryżu
5-6 korniszonów
1/3 białej części pora
jogurt naturalny
łycha majonezu albo nawet dwie
sól, pieprz

Ryż ugotować i ostudzić. Fasolę i kukurydzę odcedzić, opłukać i dodać do ryżu. Dodać tuńczyka. Korniszony pokroić w kostkę a pora drobniutko posiekać. Dodać majonez i jogurt oraz przyprawy. Wymieszać. Wcinać. :)

Smacznego!

9 komentarzy:

  1. mnikam mniam:)))lubię takie sałateczki:)))

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziergasz sobie i pyszną sałatkę wydziergałaś, skorzystam, dziękuję:)))))

    OdpowiedzUsuń
  3. Dziękuję, skorzystam:)
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  4. oooo moja ulubiona sałatka. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda cudnie!!! Wykorzystam ją na sobotniego grilla:) Jogurt mały? Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. mały, mały! można bez, ale wtedy trzeba chyba dać więcej majonezu, żeby sucha nie była. smacznego!

      Usuń
  6. Ja podaję z letnim ryżem ,trochę inaczej smakuje -łagodniejsza Pozdrawiam Ewa

    OdpowiedzUsuń
  7. Salatke sobie wzielam i sobie bede robic, bo dla mnie kisyone ogorki i tuncyzki to niebo w gebie:)

    OdpowiedzUsuń

Miło mi, że do mnie zaglądasz! A jeszcze bardziej, jeśli zechcesz podzielić się ze mną tym, co myślisz o mojej pracy, doradzić, ocenić albo choć zostawić ślad, że byłeś/aś!

Za każdy komentarz bardzo dziękuję!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...